Škoda vs BMW - Rada ohledně výběru

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
mmtj
Dítě v autě

Škoda vs BMW - Rada ohledně výběru

Příspěvek od mmtj »

Zdravím,

Stále váhám na výběrem nového vozu a proto jsem zavítal sem pro radu a pomoc s výběrem. Jsem nerozhodný mezi:

1. Škoda Superb 4 2.0 TDi 110 kW L&K combi s nájezdem 37 tisic a tovární zárukou do roku 2029 a r.v 2024

VS

2. BMW 320d 140 kW xdrive M sport, sedan s nájezdem 35 tisic a r.v 2023

Obě auta jsou po prvním majiteli, rozdíl výbavy je. Superb skoro vše u BMW chybí el. Kufr, 360 kamera ( má klasickou kameru, el. Sedačky a odvětrávání)

Obě auta za stejné peníze.

Co se týká mého ježdění jezdím 2-3x týdně do práce 40 km tam a 40 km zpět. O volnu nějaké nákupy občasné výlety atd…
Roční nájezd mám 20 tisíc km cca.

Moje otázka je co se v mém případě vyplatí a do čeho byste šli popřípadě vy? Taky se mi jedná o to, že auto si plánuji nechat cca 4-5 let takže mě i zajímá u čeho se cena bude lépe držet a co v budoucnu prodám lépe. Další otázka je, jak jsou obě auta na tom se spolehlivosti a jak se u obou pochybuji cca orientačně ceny běžného servisu.

Všem děkuji za radu!
HondaMan
Letec

Re: Škoda vs BMW - Rada ohledně výběru

Příspěvek od HondaMan »

Obě auta mám ve výběru také. S 320d Xdrive občas jezdím. Superb 4 jen párkrát. Letos měním auto na operák = ztráta hodnoty mě nezajímá, ale vsadil bych se, že v Čechách si bude lépe držet cenu Superb. Ta auta si jsou dost vzdálená.

Mému srdci je blíže 3er. Nižší posez, jisté jízdní vlastnosti a jednoznačně lepší maskování rychlosti (často se přistihnu při 200+). Na druhou stranu se mi do 3er nevejde kolo. Ani hardtail. Full Enduro je úplně mimo. Sedan bude ještě o řád slabší. Vzadu se v 3er sedět dá, ale vůči Superbu je to jiný svět.

Srdce říká 3er. Rozum, kolo a rodina Superb.

Chybu neuděláš ani s jedním. Jen je třeba si ujasnit, co od auta potřebuješ.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Já teda nesleduju aktuální trendy mezi ojetýma autama, ale dříve bývalo "zlatým" pravidlem, že dýzl až při nájezdu okolo 50kkm ročně a víc. Nemám ale patent na rozum a možná je to dnes už jinak.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

50tkm to snad nebylo nikdy. Většinou se říkalo 25 - 30, ale dnes?
Turbo u obou
Filtr u obou
Přímý vstřik u obou
...

Osobně je pro mě největším argumentem pro diesel korporátní reporting, kdy bych s 2.0i a spotřebou 8 - 10 příliš vyčníval z tabulek.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

HondaMan píše: včera, 13:38argumentem pro diesel korporátní reporting
Jo, to je úhel pohledu, který mě nenapadl, já se domníval, že se tazatel ptá sám za sebe (občan), ne korporát.

A máš asi pravdu, možná ta cifra nebyla 50+ ale 35+, rozhodně byla ale (mnohem) víc než 20.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

HondaMan píše: včera, 09:17 Obě auta mám ve výběru také. S 320d Xdrive občas jezdím. Superb 4 jen párkrát. Letos měním auto na operák = ztráta hodnoty mě nezajímá, ale vsadil bych se, že v Čechách si bude lépe držet cenu Superb. Ta auta si jsou dost vzdálená.

Mému srdci je blíže 3er. Nižší posez, jisté jízdní vlastnosti a jednoznačně lepší maskování rychlosti (často se přistihnu při 200+). Na druhou stranu se mi do 3er nevejde kolo. Ani hardtail. Full Enduro je úplně mimo. Sedan bude ještě o řád slabší. Vzadu se v 3er sedět dá, ale vůči Superbu je to jiný svět.

Srdce říká 3er. Rozum, kolo a rodina Superb.

Chybu neuděláš ani s jedním. Jen je třeba si ujasnit, co od auta potřebuješ.
Ja dam enduro do 1er, ale musim sundat obe kola. Tak s 3er nemuze byt problem.
Kamos ma dacia dokker a tam kdyz se sunda predni kolo, jde dat horaka i na stojaka :-) Super auto.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Do Insignie dám bez sundavání kol i Reigna. HT s prstem v nose. A to je liftback.
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

vroom: nj ale ty otevřeš na 1er 5.dveře. Řeč je o 320d sedan. a tam ten otvor pro kufr je na pizdu. Aby to bylo použitelný jako superb musela by to být 420d grand coupe.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo aha ja si ani neuvědomil že se jedná o sedan, tak to jsou naprd auta, to pak chápu. Já když bych chtěl praktickou prémiovku, ale ne kombi, možná bych koukl na 6er GT, ale není to každému po chuti. Nicméně mně přijde docela cool :-)
HondaMan píše: včera, 15:42 Do Insignie dám bez sundavání kol i Reigna. HT s prstem v nose. A to je liftback.
Reign je 29? To je teda velký auto.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Me se sedany libi ale prakticnost je hrozna, oproti combi u superbu kam naopak narves vse je to uplne opacny spektrum. Zbytek viz Hondaman..
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Odpovědět