Koupě auta + potřebuju poradit

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
charger
Mistr volantu

Re: Koupě auta + potřebuju poradit

Příspěvek od charger »

Jakub21x píše:1.Jacík -Dyztak jsem z prahy a nikde tam neni psany ze hned jak dostanu ridicak tak pudu zkusit maximalku.
2.řidičBOB -Kdyz uz to auto mam tak me zajima kolik to jede
3.quasimoto rozdil mizi timto??? (Mna zaujal najma rozdiel medzi "ako auto zrychluje" a "ako zrychluje pri predbiehani") jake ma zrychleni: vetsinou se ti mysli z 0 na 100km/h
jak zrychluje pri prdjizdeni: treba z 60 na 130km/h
4.charger v hlave to srovnany mam. I s rychlym autem se da jezdit pomalu a ucit se snim. Spotrebu nejak neresim 10l/100km v kombinovany je asi tak max.

Jo a pro vsechny studuju a nemam na to abych si koupil yaris na kterim se naucim jezdit a po pul roce koupit dalsi auto se kterym budu jezdit. Me to proste nedava smysl i kdybych ty prachy mel
Pokud je kombinovaných 10 maximální hodnota, tak to chtě nechtě vyřazuje značnou část aut z tvého výběru, zejména pokud nepojedeš ekonomicky (což 90% čerstvých absolventů autoškoly neumí). No stále si nejsem jist, jestli tak úplně víš co chceš. Máš tam různé typy pohonu, motorů, různě náročná auta, některá potencionálně dost drahá na údržbu atd... Nicméně nějaká 320i E46, jak někdo říkal již výše, by mohla být dobrou volbou
Ain´t nobody got time for that
Jakub21x
Spolujezdec

Příspěvek od Jakub21x »

Kdyz se kouknes nekam na inzeraty (kde uvadej spotrebu) tak je to vsechno do 10l (az na S4 a S6) je mi jasny ze stim nepojedu za 10l ale tak za 14l stim taky pocitam. Jo mam tam spousta typu motoru a pohonu ale tak proto to sem pisu ze potrebuju poradit. Prece ti sem nenapisu (Ahoj prave jsem koupil bmw 320i ma najeto tolik a tolik. Myslite ze je to dobry???) to by byla trosku blbst ne??
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Jakub: Samozřejmě, ale přeci jen možná bude lepší si to nejprve ozkoušet, at zjistíš co ti vyhovuje víc, je to hodně různorodé. Ano, když pojedeš klidně, plynule a mimo město, tak většina těch aut půjde pod 10, ale reálně počítej s něčím větším, pokud nevezmeš třeba tu 320d, která přes 7 litrů na sto jen tak nepůjde.

Takhle ti každý řekne co by bral podle svých preferencí nebo co by odhadoval, že ti bude vyhovovat, ale nikdo neví jestli se po svezení zamiluješ víc do dieselového BMW, šestiválcového Golfu 4x4 nebo Mercedesu s benzínovou kompresorovou osmnáctistovkou... ;)
Ain´t nobody got time for that
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

problémy s penězama... a chceš pěkné auto, co jede.

nevím takhle mě napadá A3 2.0 FSI nebo první generace TT s 1,8T. - oboje je převlečenej golf a servisně by to neměl být problém.
a stejně největší vožeh index bude mít nějaká blbina ala mini ;)

jináč třeba 320i zní dobře 323i zní o kus líp, stejná spotřeba, nákupka, pár koníků navíc, ale že by e46 staršího data byla zrovna servisně za pusu... zadní náprava byla jaksi blbě do FL uložena, většinou jsou to auta, co jezdila, takže potencionálních problému hodně. No popřemýšlel bych i o e39, která cenově hodně spadla.
Slow and serious
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tohle tema me baví.
Osobne bych si vybral nejakou dvoulitrovou nizsi stredni. Zacinat na S4 bych asi nechtel. A to ze jsem mel neco najezdeno uz pred autoskolou...
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jakub: nezapomínej, že nákupem to všechno nekončí, ale pouze začíná... Je potřeba si uvědomit, že s čerstvím ŘP se může přihodit i nějaká ta nehoda... + klasické věci jako pneu, desky, kotouče... Takže by bylo rozumné přemýšlet nejenom nad tím, jakej MI to auto bude mít, ale taky nad tím, aby místo servisu pak nestálo před barákem.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Plant
Pan Řidič

Příspěvek od Plant »

10l/100 kombinovaná a přemejšlíš o koncernovym 3.0, 2.8 a R6 atd? Sám říkáš že nemáš peníze na dražší, takže očekávám že těch 150t je víceméně všechno co na to auto máš. Všechno to budou auta 5 let+, tudíž ideální doba aby se začalo něco srát. Asi ti jde hlavně o wow efekt, ale otázkou je, jak velkej WOW efekt bude mít taková S4 nebo 330i až nebudeš mít prachy na benzín nebo na servis. Ale jako proti gustu...

Ale chápu, že zaparkovaný BMW/Audi před školou bude cool, zvlášt pokud tam mají všichni pravopis jako ty. :))
Mám rád automatické převodovky.
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

Plant: indeed :)

jakub: já jsem začínal na slaboučké, ale lehké předokolce téměř bez elektroniky, takže každý km/h, který jsem ztratil blbým průjezdem zatáčky, byl nenávratně v prdeli a to mě naučilo docela dost. Za mě tedy doporučuji něco lehkého, s atmosférickým motorem, manuálem a zadním náhonem. A pokud možno s co nejmenším množstvím elektroniky.

Imho bude většina E46 a E39 za tyhle peníze vylítané trosky. Přesto bych ale zvolil asi 320i nebo tak něco, ale určitě sedan nebo kupé (kvůli kusu plechu pod zadním oknem) a nejspíš z Německa, kde je větší výběr a auta bývají celkově v lepším stavu. Navíc ADAC nebo TÜV (jeden z nich, nevím teď přesně, spíš ADAC) uchovává všecky dostupné informace o jakémkoliv autě v Německu podle VIN - nehody, najeté km apod., což může být k pomoci.

Nezaměňuj ale auto z Německa a auto v českém bazaru u německých hranic s původem v Německu. Ten druhý případ budou ty nejhorší střepy. Vím o případu, kdy Němec najezdil 600k km s Fabií, stočil tachometr na 150k km a prodal to auto do ČR za 150k kč... (V Německu jsou podobné nájezdy podle všeho zcela běžné.)

Co se týče audia, v tomhle bych ti byl schopen pomoct, trochu se tím zabývám, ale v Ostravě.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Odpovědět