Auto pro 5ti členou rodinu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
TondaPolak
Autoškolák

Re: Auto pro 5ti členou rodinu

Příspěvek od TondaPolak »

Na tý jsme se byli taky podívat, ale má relativně malý kufr na to jak je to velký auto. Navíc končí ta výroba a nástupce CX-5 je velká podobně.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Freemont vypadá pěkně, ale pro 5ti člennou rodinu není. Pohodlně ještě tak ve čtyřech, prostřední místo vzadu (2.řada) je ošizený. Celkově byl pro mě vnitřní prostor nemilým překvapením. Zvenku auto jako kráva, uvnitř relativně nic moc.
Nová Zafira vypadá pěkně, ale nesrovnávat s S-maxem, je o třídu níž. Zase viz druhá řada, v Zafiře jsou plnohodnotný jen dvě krajní místa, prostřední je užší. V S-maxovi jsou všechny tři sedadla v 2.řadě stejný.
Ten požadavek na spotřebu - no nevím, jestli se někomu zdá 7,5l s Multivanem moc, tak je každá rada drahá. Podle mě žádný auto, do kterýho se má pohodlně vejít 5 lidí, prostě za 5l nepojede.
Jestli se do toho má vejít 5 lidí a má to málo žrát, tak se ještě podívat na Sharan/Alhambra v TDI.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

pavproch píše:cx7 nebo jaxe ta velká mazda menuje, ale nevím jestli náhodou nebyl nějak nedávno ukončen její prodej...
cx7 je mikroauto pro dva dospělý + zavazadla nebo dva dospělý + dvě děti bez zavazadel.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Zeptám se: 5ti členná rodina představuje dva dospělé + tři pre-pubertální děti (včetně sedaček) nebo 5 dospělých? Reálně pro 5 lidí včetně nějaké bagáže je VW Sharan / Seat Alhambra (identická auta až na drobnosti ve výbavě, čtyřkolka haldex, cena v nějaké kompromisní výbavě asi taky půjde). Dále Ford Galaxy a kompromisně Ford S-Max.

Sranda Fe nebude pro 5 plnohodnotně sedících lidí. Nevím jak aktuální Zafira, nejel jsem v ní. Mini auta typu Touran, Tiguan, Altea XL opět nejsou pro 5 plnohodnotně sedících lidí.

O "vysoké" spotřebě 7,5 litrů se nehodám ani bavit........ Na druhou stranu jsem dokázal jezdit s Alhambrou 1.4TSI 140k okolo osmi litrů, když jsem jel na pohodu. Na dálnici to dokáže jet i 190, ale hluk a spotřeba jsou za hranicí dobrého vkusu. Ovšem nedávno jsem viděl cenovku 599 za fungl novou Alhambru "v holobytu", což je nabídka hodná zvážení.
TondaPolak
Autoškolák

Samozřejmě, že jsem nemyslel, že Multivan má velkou spotřebu, na tak velký auto je to dobrá spotřeba, ale takovýhle spotřeby se dá dosáhnout při hodně ekonomický jízdě a s malým obsazením. Pak už to šplhá rapidně nahoru, ale když bysme si kupovali menší auto, tak bych vzhledem k menší hmotnosti a novějším motrům asi taky čekal o něco menší spotřebu. Něco v kategorii Sharan/Alhambra popřípadě Galaxy/S-Max bude asi ideální vzhledem k tomu, že jsme už přeci jenom odrostlý výrostci, takže hledáme auto spíše pro pět dospělých. V případě Alhambry nevím jestli pak není lepší volit spíše Sharan vzhledem k prodeji vozidla po nějaký pár letech. Ale to se spíš jenom ptám, jestli někdo nemá zkušenosti. :-) Jinak všem zatim děkuju za názory a rady.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Na začátku prodeje byly cena Sharan/Alhambra překvapivě téměř stejný. Do Seatu nešla nějaká výbava vůbec objednat. Namátkou LED denní svícení, šetimístné provedení a ještě něco. Jinak jsou ty auta komplet stejný. Takže chce to obejít prodejce, kdo se chce čeho zbavit a dá lepší cenu. http://www.seat.cz/countries/cz/files/a ... enik_1.pdf
TondaPolak
Autoškolák

Jasný díky moc, já právě koukal na nějaký prodejce Fordu a S-Max v dvoulitru dieselu se dá sehnat okolo šesti set tisíc v dobrý výbavě, což je myslim taky velice lákavá nabídka. Ale tu Alhambru jěště promysslíme. Šlo mi jenom o to, jeslti když to auto budeme prodávat pak nebude mít Sharan oproti Alhambře větší hodnotu, když je ti Volkswagen.
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

Pro 2 dospělé a 3 starší děti je opravdu nejvhodnější velikost auta typu Sharan/Alhambra/Galaxy/S-Max/Espace/C8.

SUV nejsou moc vhodná, protože ten prostřední vzadu nemá plnohodnotné místo a většinou nohám vadí středový tunel. A sem spadá i ten Freemont.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TondaPolak píše:V případě Alhambry nevím jestli pak není lepší volit spíše Sharan vzhledem k prodeji vozidla po nějaký pár letech. Ale to se spíš jenom ptám, jestli někdo nemá zkušenosti. :-) Jinak všem zatim děkuju za názory a rady.
Nemyslím si to...není to tak dlouho, co jsem měl na prodej Alhambru /ještě minulé generace/ a nedávat to pod rukou kolegyni z práce, tak mi za to lidi (čti taxikáři a vietkong) ruce utrhaj.. Těch aut je na prodej málo a obě verze jsou hodně dobře prodejný.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Já bych se zeptal jinak. Jak často jezdíte v 5 lidech?
Doma jsme řešili obdobný problém a nakonec těch "pár jízd" ročně jezdíme dvěma auty.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Odpovědět