Mercedes C 220D vs. Pasat 1.9TDI

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
ExFun
Letec

Re: Mercedes C 220D vs. Pasat 1.9TDI

Příspěvek od ExFun »

Mně stačilo, když u mého, velmi běžného typu mi praskla hadice od turba. V jisté síti servisů mechanik 2min. sundával kryt motoru a pak do toho čuměl jak do bolavého pozadí a nebyl schopen říct o co jde. Celkově bylo vidět, že by se na tom autě učili. V autorizáku přesně věděli o co jde jen auto projelo kolem nich...

Známý má autoservis a když měl ML, tak ho stejně na jiné než běžné servisní úkony vozil (i po záruce) do autorizáku, protože druhovýroba neexistuje, ND sice nejsou ani jako originály nějak přehnaně drahé, ale MB používá spoustu svých vlastních řešení. Servisně MB nejsou konfekční auta. Počíná to tím, že kluci na klubu reportují problémy s měřením geometrie, kdy výběr typů vozidel MB ve stanicich bývá omezený, takže ti méně seriózní než aby přiznali, že nemají správné hodnoty, tak používají třeba hodnoty ze starší generace nebo na C použijí hodnoty z E, na sedan T. A končí to tím, že MB nepoužívá ZF nebo jiné outsourcované automatické převodovky, ale má asi jako poslední, nebo jeden z posledních, svoje vlastní AT...

Z klubových fór vím, že v ČR existují 2 ověřené neautorizované servisy specializované na MB... Při současných cenách ale asi už nemá cenu ani neautoriz. zkoušet. Auta starší 5 let mají mnohde servisní hodinu levnější než Toyota :D
Back to basics.
Příčina -> následek
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Zpět k autům. pokud je ten Mercedes v manuálu, tak bych šel do Passata.
mercedes manuály neumí a tenhle je prý obzvláště nepovedený.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Já jsem teda pro MB :) A zase bych neměl až takovej strach o servis, ExFun má relativně nové auto, ta generace před tím už něco pamatuje a neměl bych z toho takovej vítr... A jestli se s tim bude jezdit klobouk, tak bych si spíš opatřil benzín 180/200 v automatu :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět