Možné problémy po koupi? Opel Rekord

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Pickuper
Letec

Re: Možné problémy po koupi? Opel Rekord

Příspěvek od Pickuper »

Plant píše:Jo, je mi jasný, že to nekoupim za 30 hadříků a nebudu tím jezdit 10 let. Jde mi jen o to, zda by mi mohl někdo říct, na kolik mě to prostě celkově výjde a co všechno hlavně. Nemám vůbec představu..
je to odvislý od toho co všechno seš nebo nejseš schopen udělat sám a samozřejmě co s tím dál zamejšlíš. Pokud nejseš lempl a vemeno, nebudeš spěchat atd. tak uvedení do plněprovozního stavu tak max. 10litrů. Pokud to chceš dát na Véčka a zrenovovat do stavu v jakým to vyjelo z fabriky, tak postupem času do toho nasypeš klidně až 100 litrů. Kupovat to jako daily driver je totální blbost, kupovat to s tím, že si to 2-3 roky nechám, budu jezdit na srazy atd. a pak to zase pustím dál je rozumnej nápad.
Niko nadžanel ko kerdža
Plant
Pan Řidič

Příspěvek od Plant »

No právě, že by to auto sloužilo skoro jako daily driver.. Ale nájezd tak 100-200 tejdně, víc ne. Na delší ježdění máme doma aut dost..

Prostě sháním něco staršího, ne uplně velkýho, jednoduchýho za malej peníz. Prostě něco co mě sveze, to auto bude pěkný, bude se mi líbit. A taky to auto musí bejt trochu hezký. Nějaké tipy?
Mám rád automatické převodovky.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Plant: Pokud chceš něco většího a pohodlného, tak třeba Omegu, Scorpio, Lancii Thema nebo Kappa, Peugeota 406 nebo 605 atd., nejlépe s nějakým jednoduchým benzínovým motorem... Jako daily driver bude cokoliv z toho v rozumném stavu mnohem lepší než ten veterán a nebude toho (narozdíl od toho Rekorda) škoda.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Calibra
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Plant
Pan Řidič

Příspěvek od Plant »

Calibra je samej tuzing...

Omega se mi líbí, po FL jsou ty sedany i celkem hezký a za dobrý ceny..

Lancia Thema se mi taky líbí dost, ale menší dostupnost.. A co náhradní díly? Potažmo ceny?

Scorpio není špatný, ale na můj vkus ze všech asi nejhorší palubka, ale to bych asi překousnul..

http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ma/9286568 Jo, tohle je třeba dost pěkný. Jen teda nevím, jestli potřebuju nutně benzínovej třílitr na ježdění po městě.. :))
Mám rád automatické převodovky.
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

jestli je pán fajnšmekr, ta když už Themu, tak jedině typ 8.32 ...... má motor Ferrari Dino V8 32v, kterej se dával tuším do 308 GTB ;;)
Niko nadžanel ko kerdža
PeTr7650
Pan Řidič

Příspěvek od PeTr7650 »

8.32 je u nas k nesehnani, slusny kousky v evrope by spocital na prstech jedny ruky . .
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Tak tak, Thema 8.32 je rarita, sběratelský kousek a na běžné ježdění dost nevhodná (navíc by jí na to byla věčná škoda).

Zato ten kousek z inzerátu vypadá dobře, jen si nejsem jist jak je to u Themy s automatickmi převodovkami, jestli drží a dají se případně rozumně opravit. Zbytek auta není moc problematický, díly se sehnat dají a motor 3.0 V6 je původem od Alfy (např. ve 164), takže úplně bez problémů.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
PeTr7650
Pan Řidič

Příspěvek od PeTr7650 »

beaumont: no kouknu-li se na motor, moc velkou podobu s Bussem nevidim. Nebo je to jiny typ, ktery utekl memu vědění?

Themu 8.32 sem pred par roky zvazoval, to jeste byly za pár. Ale stoupají na cene kazdy rok . .
Odpovědět