Rady k výběru auta?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
1of1dom
Dítě v autě

Rady k výběru auta?

Příspěvek od 1of1dom »

Zdravím,

plánuji si teď koupit auto do cca. 400-450 tisíc (samozřejmě čím levnější, tím lepší). Procházel jsem si některé články, koukal jaké auta jsou spolehlivé a jaké ne a zúžil jsem výběr na pár kousků. Pořád v tom nějak tak plavu a napadlo mě, že bych se tady mohl zeptat znalců a odborníků.

Přemýšlím nad těmito kousky:
- Škoda Octavia III 1,4 tsi / 1,5 tsi, 110kw, rok 2018, nájezd cca 60 tisíc km. Koukám obě varianty, ale dočetl jsem se, že 1,4ka je trochu dynamičtější a má menší spotřebu. Cenovka se pohybuje různě dle výbavy, mám vyhlídnutou edici Style Plus za 445 tisíc. Poté jsou k dispozici výbavy Ambition, které se pohybují kolem 360 tisíc, ale ta výbava tam je horší.
- Hyundai i30 fastback 1,4 G-TDi / 1,5 G-TDi, rok 2020. Podobný nájezd jako u té Octávky. Do stejné cenovky mi vyskakuje i pár inzerátů na Fastback N-Line. Dočetl jsem se, že to je jedno z nejspolehlivější aut, nicméně pár známých mi řeklo, že nedoporučují kupovat ojeté Hyundaie ani ojetou Kiu.
- VW Golf 7 1,4tsi R-line, roky 2018-2020, trochu vyšší nájezd cca. 100-130 tisíc km.
- VW Golf 8 1.0tsi, rok 2021, nájezd 40 tisíc km, základní výbava
- Seat Leon 1,5tsi, rok 2021, nájezd 40 tisíc km

Všechna auta hledám s automatickou převodovkou a v benzínu. Vzhledově mě to nejvíce táhne k tomu 7kovému Golfíku v R-linu a k té i30ce fastbacku, nicméně R-line za stejnou cenu je starší a s vyšším nájezdem, tak se toho celkem bojím a o Hyundai vlastně nic nevím, jen jsem slyšel, že je spíš dobré je kupovat nové a ne ojeté. Toho Leona jsem tam dal spíš z toho důvodu, že taktéž byl označen za jedno z nejspolehlivějších aut do té cenovky. Jako nejlepší volba a nějaká střední cesta mi přijde ta Octávka, jelikož jsem slyšel, že ten motor je dobrý a spolehlivý.

Budu rád za jakoukoliv radu, pomoc, varování

Předem děkuji a přeji hezký zbytek dne
jennychambers
Dítě v autě

Re: Rady k výběru auta?

Příspěvek od jennychambers »

Ahoj! Myslím, že o Škodě Octavia III 1.4 TSI / 1.5 TSI můžete uvažovat, protože Octavia je velmi prostorná a praktická. Motor 1.4 TSI je známý svou dynamikou a hospodárností, zatímco 1.5 TSI nabízí lepší emisní normy a je modernější. Obě varianty jsou obecně spolehlivé.
mr.meeseeks
Spolujezdec

Příspěvek od mr.meeseeks »

jennychambers píše: čtv 05 pro 05:34 Ahoj! Myslím, že o Škodě Octavia III 1.4 TSI / 1.5 TSI můžete uvažovat, protože Octavia je velmi prostorná a praktická. Motor 1.4 TSI je známý svou dynamikou a hospodárností, zatímco 1.5 TSI nabízí lepší emisní normy a je modernější. Obě varianty jsou obecně spolehlivé.
Za 1. Odpovídáš na 4 měsíce staré téma.
Za 2. Odpověď je jasně vygenerovaná přes chatGPT, proč máš toto za potřebí?
Čičo
Řidič začátečník

Příspěvek od Čičo »

Odpoveď nie cez AI nielen vygenerovaná, ale ňou samotnou aj vložená!
SRQ89
Spolujezdec

Příspěvek od SRQ89 »

Nechci základat nové téma ale přišel čas který zrovna v oblibě moc nemám a to je že se musím rozhodnout pro koupi auta pro manželku. Asi se nerozhodnu na základě vašich názorů tady na fóru ale stejně by mě zajímalo pro co by jste se rozhodli vy…
Do finálního výběru “postoupili” Honda Accord/Civic, Toyota Camry, KIA K5/K4, Mazda3, všechno 2025 modely a nebo odkoupit její lease, 2022 Infiniti Q50,17200 miles a koupit 4 roky extended service contract aby bylo auto pod “bumper to bumper” warranty. Samozřejmě že můžete psát i jiné značky, zajímá mě co by jste si zvolili… Děkuji za odpovědi!
Odpovědět