Scala vs. Kamiq

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Kristiaos
Spolujezdec

Scala vs. Kamiq

Příspěvek od Kristiaos »

Zdravím všechny ve spolek a prosím o radu zkušených a znalých motoristů :-ss

Jak naznačuje už název tématu, rozhoduji se při výběru nového vozidla mezi těmito modely koncernu. Rovnou předesílám, že nejsem žádný expert na auta a nikdy jsem se o to nezajímal. Kupuji své první auto a historicky jsem ve svých začátcích najezdil Peugeotem 308 z roku 2004 nebo Kiou Sportage, co měli rodiče. Hned při výběru jsem vyloučil všechny hyundaye, kie nebo francouzské formule. Upřímně jsem zvažoval, že si koupím novější "áčko" v hatchbacku s nájezdem do 50k, ale pak jsem narazil na Scalu a Kamiq, které vyjdou levněji i jako nové nebo převáděcí kousky a ta výbava je už dneska slušná. Osobně mi stačí handsfree, základní konektivita telefonu v autě a nějaké ty parkovací asistenty. S čím si ale nevím rady je motorizace.

Auto budu využívat především po městě s delší cestou dvakrát do měsíce (cca. 400 km). Asi i proto se spíš přikláním k TSI, přecijen městské pojezdy budou převažovat. Otázkou je ale, jaký zvolit objem a výkon? Procházel jsem různá fóra, shlédnul recenze na yt, ale stále nevím. Vypisuji tak zvažované varianty s přibližnou cenou:

- Scala DSG 1,6 TDI / 85 kW Style, v automatu za cca 550k czk
- KAMIQ 1,0 TSI 81 KW Monte Carlo, 6 stup. v manuálu za cca 540k czk
- SCALA 1,0 TSI 81 KW Style, 7 stup. v automatu za cca 530k czk
- KAMIQ 1,5 TSI 110 kW SCOUTLINE, 6 stup. v manualu za cca 600k v czk
- SCALA 1,5 TSI 110 kW Style, 7 stup. v automatu za cca 580k v czk

Jestli to bude automat/manuál mi je celkem jedno, ale v jedné video recenzi bylo řečeno, že ten manuál u Kamiqu není nejlepší. Všechny možnosti jsou pro mě ok z hlediska výbavy. Otázkou je, zda se vyplatí připlatit za vyšší objem (tedy zda těch 40+ tisíc stojí za to). Auto budu používat na cestu do práce nebo na nákup, ale bylo by fajn čas od času převést zabalenou skříň z ikei :D (což hraje ve prospěch scaly).

Samozřejmě si oba vozy budu chtít projet, abych byl schopný posoudit jízdní komfort a celkový dojem. Ale zas nechci dát na doporučení prodejce ohledně motorizace.

Díky všem za jakýkoliv pohled na věc. Mějte hezký den.
mattonecz
Letec

Re: Scala vs. Kamiq

Příspěvek od mattonecz »

Kamos je s kamiqa hotovej, a4ka reklamaci. Asi sou lepsi auta za 600.

Ackoliv nemusim korejce tak hyundai tuscon/kia sportage napr. o tridu vyssi
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Kamiq nebo Scala za 600 mi smysl moc nedávají. Budget auta od "premiové" značky. Podíval bych se k Francouzům nebo Opelu. Za 500 se dá koupit Mokka, C3 Aircross nebo třeba nové C4. Všechno IMHO hezčí auta s lepší value for money, na která nebudeš muset čekat přes rok a ještě dostaneš zajímavou slevu.

Auta z Tvého výběru budou všechna dobrá. Jak motorizace, tak výbavy (Style i MonteCarlo rozhodně nejsou základ).
U Kamiqu 1.0tsi bych si před koupí pečlivě vyzkoušel, zdali mi stačí 81kw.
Kombinaci 1.6TDI s DSG mám rád. Je to velmi efektivní kombinace, která se ale vůbec nehodí na poskakování po městě.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

Známá má Scalu Style + pár extras 1.0 TSI 81 kw s manuálem a je spokojená. Auto za rok a půl a najetých nějakých 30+ tis. km bylo jen na garančce.

Obecně bych se vydal asi také cestou, kterou naznačil @HondaMan, zrovna u toho Oplu bude kolem té ceny hodně modelů a při srovnání se Scalou by nemusela být špatná, nyní už bývalá verze, Astry.
A hlavně ono celkově to bude o hledání skladovky ať už to bude Škoda nebo jiná značka. Protože, zrovna tyto 2 modely prý brzy dojedou na chybějící kabelové svazky a i u jiných značek se na jakýkoliv model čeká 6 měsíců, ale spíše déle, což nevím jestli úplně tazatel chce podstupovat.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
rutak11
Pan Řidič

Příspěvek od rutak11 »

Ja jezdil půl roku / 10tis km s Kamiqem Monte Carlo, 1.0 TSI 81kw DSG7.
Špatné to není, vadil mi malý kufr a neotevíratelná panorama (pro MC standard).
Co se týče výkonu, musíš vyzkoušet, do města ok, dálnice byla utrpení. Navíc spolupráce slabého motoru s automatem nebyla vždycky ideální, když chtěl člověk jet trochu dynamicky. Ale s využitím pádel pod volantem se to dalo…

Nicméně těch skoro 660tis, které to auto před rokem stalo, bych za to asi dat nechtěl…
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

- Scala DSG 1,6 TDI / 85 kW Style, v automatu za cca 550k czk
- KAMIQ 1,0 TSI 81 KW Monte Carlo, 6 stup. v manuálu za cca 540k czk
- SCALA 1,0 TSI 81 KW Style, 7 stup. v automatu za cca 530k czk
- KAMIQ 1,5 TSI 110 kW SCOUTLINE, 6 stup. v manualu za cca 600k v czk
To měl být asi Kamiq...
Určitě bych vzal 1.5tku. Tem litr je fajn do města, ale cokoliv na dálnici je peklíčko. Prostě to nejede :-( A TSI motorům víc pasuje automat.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Jeste me napad ford puma, ale je to maly, nevim jak je to v porovnani s kamiqem
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Vokys
Autoškolák

Příspěvek od Vokys »

Mám služební Scalu 1.0 81 kw Style manunál 6st. a po 58000 km jsem s ní celkem spokojen.
jezdím 70% dálnici, 140 kmh tempomat a spotřeba cca 6,5l pri 65kmh avg.
Když jedeme ve 2+2 tak už je to znát, že je potřeba na to víc šlapat.
záleží s čím si předtím jezdil. Já měl starý auta a vždy slabší takže mám jiný názor než kdo jezdi s auty s 150+kW-
Odpovědět