Chci pořídit auto okolo 80-100tis. - koupi bych rád pojal jako investici do youngtimera, kterým se zejména 1. generace pomalu stává. Jediným požadavkem je pro mě jasná servisní historie a 1.8 motor. Mohu se zeptat na Vaše názory, kterou generaci a proč byste zvolili právě vy? Na co si kromě rzi dát největší pozor? Předem díky!
Mazda MX 5, NA nebo NB?
Mazda MX 5, NA nebo NB?
Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o radu a zkušenosti při koupi mazdy.
Chci pořídit auto okolo 80-100tis. - koupi bych rád pojal jako investici do youngtimera, kterým se zejména 1. generace pomalu stává. Jediným požadavkem je pro mě jasná servisní historie a 1.8 motor. Mohu se zeptat na Vaše názory, kterou generaci a proč byste zvolili právě vy? Na co si kromě rzi dát největší pozor? Předem díky!
Re: Mazda MX 5, NA nebo NB?
MX-5 je tak krásně jednoduchý auto, že většinou je největším problémem ta rez
U NB jsou palčivým problémem nosníky motoru, který oproti NA reznou jak pes. Pozor bych si dal samozřejmě na stav střechy a na to, jestli auto nekouří modře. Mazdy rády žerou olej běžně a pokud už by kouřila modře, tak to už je dost špatný.
NA mělo ještě nějakej problém u prvních ročníků, vyhledej si short crank nose.
Jinak mě z mechaniky nenapadá snad žádný problémový místo.
S NA jsem nejel, ale ty auta nejsou nějak významně odlišný. Pokud to chceš jako youngtimera a případnou investici, tak na to bude asi lepší NA.
Akorát pěknej kus s historíí a 1,8 bude stát nad 100, buď budeš muset vzít 1,6 a nebo trochu ne úplně super stav.
NA mělo ještě nějakej problém u prvních ročníků, vyhledej si short crank nose.
Jinak mě z mechaniky nenapadá snad žádný problémový místo.
S NA jsem nejel, ale ty auta nejsou nějak významně odlišný. Pokud to chceš jako youngtimera a případnou investici, tak na to bude asi lepší NA.
Akorát pěknej kus s historíí a 1,8 bude stát nad 100, buď budeš muset vzít 1,6 a nebo trochu ne úplně super stav.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tej strechy bych sa nebal, nie je problem za 300€ zohnat vinyl aj so sklom ktory ja ako original a za jedno poobedie to aj lopata jak ja dokaze na ram dostat 
Jenom ten budget je na 1.8 malo, hlavne pri poziadavke na jasnu historiu. MX-5 je proste auto co dost strieda majitelov, niekomu sadne viac, niekomu menej a kazdy sa k nej sprava inak.
Takze nakoniec je to o rozhodovani, ci kupim hrdzavu MX-5 a spravim ju tuto zimu, alebo kupim menej hrdzavu MX-5 a urobim ju niekedy do 5 rokov, alebo kupim hotovu a dam za nu 160tisic...
Sam som jednu predaval ale nakoniec som sa na to vyprdol, zavrel do garaze a snad moj syn znej raz bude mat radost (alebo ju vymetie z garaze
)
Jenom ten budget je na 1.8 malo, hlavne pri poziadavke na jasnu historiu. MX-5 je proste auto co dost strieda majitelov, niekomu sadne viac, niekomu menej a kazdy sa k nej sprava inak.
Takze nakoniec je to o rozhodovani, ci kupim hrdzavu MX-5 a spravim ju tuto zimu, alebo kupim menej hrdzavu MX-5 a urobim ju niekedy do 5 rokov, alebo kupim hotovu a dam za nu 160tisic...
Sam som jednu predaval ale nakoniec som sa na to vyprdol, zavrel do garaze a snad moj syn znej raz bude mat radost (alebo ju vymetie z garaze
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
7-miestne GTI
- Japan power
- Autoškolák
NA je vzácnější a za mě designově hezčí. Mrkačka a ty mají vždycky svoje kouzlo. Na ceně vždycky poroste rychleji. Pokud by si sehnal, tak bych bral teda starší. Ale i NB je super, dokonce o málo větší uvnitř. Jen ta 1.6 je taková všelijaká, aby byla očekávaná dynamika. Zrovna před dvěma týdny jsem jel v NB 1.6, tak si to moc dobře pamatuju. Není to Honda VTEC ani nic podobného, takže brát raději 1.8failord píše:Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o radu a zkušenosti při koupi mazdy.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!