co se týče kvality Kií se dá nejspíš jen říct to, že se postupně zlepšuje. Ale servisovat ji při nějakém menším střetu není necitelný zásah do peněženky (vzhledem ke klientele, na kterou díky své ceně míří), o čemž jsem se bohudík nemusel přesvědčit. Při parkování mi vzala dodávka bok vozidla (Ceed r.v. 2015), výměna blatníku a přelakování předního nárazníku s opravou nejprve vypočteno na 20 tKč, nakonec za tuto cenu to bylo i s výpůjčkou vozidla na 5 dní. Platila to pojišťovna viníka, tak jsem byl z obliga.

Ke spolehlivosti mého vozidla se zatím příliš vyjadřovat nemůžu, 40 tkm bez závad (1.4 CVVT 73kw), což není žádný pořádný nájezd. Odteď to bude ale 40tkm ročně, takže se můžu vyjádřit každý rok, jak s časem příbývá oprav

Jinak jsem před koupí tohoto kusu testoval Ceeda ročník 2009 v AAA, první podezřelé bylo, že inzerce tvrdila 77tkm,dovezli vozidlo s 92tkm... nejspíš něco po pobočkách nacestovalo ... nakonec jsem vycouval z koupě, na křižovatce prokluzoval volant o jednu celou otáčku, než začala kola točit.