jirka87 píše: neverim, ze se bude ta ci ona znacka kazit mene nez jina
Věřit = houby vědět.
Typický příklad, vysokotlaká část vstřikovací soustavy.
Teď to bude znít jak reklama ale proč ne.
V devadesátkách TDI měly v TP palivo: Diesel / BIODIESEL. Každá Octavia TDI první generace např., (bez PD systému)
Na přechodu milénia, posledních 20let jen Diesel ale reklamace na vstřikovače jsou u TDI poměrně vzácné. Jedna kapitola, poctivě přiznaná, byla jedna série typů vstřikovačů SIemens, (které měly životnost okolo 200.000km). Sám jsem to na třech autech dával na jejich výzvu měnit. Prosili mě, abych domluvil termín, kdy mi to vymění, a neplatil jsem ani cent ani za práci... (Naúčtovali mi jiné služby, jako vnucení olejového servisu, geo, kapalin, to známe, ale tak to chodí) celkově ale dobře provedená reklamace je pro mě lepší reklama, než cokoliv jiného

Možná bych měl napsat, že u mých aut se ale vada neprojevila, přesto mi vysvětlili, že svolávačka předchází destrukci motoru.
Teď z druhého kotle. Nejmenované japonské Diesely dodnes neumí jezdit na horší naftu, vysoký obsah síry, vyšší prašnost, říká se tomu východní region. Znám případy, kdy měl někdo několik generací Avensis, a auto jako takové jedno z nejlepších ve své třídě, ale vstřikovací vysokotlaká část imrvére reklamace, někdy kulance, někdy zamítnuto, ale tam nešlo o vadnou sérii, tam šlo o nízkou životnost/odolnost v tom východním regionu. Třeba Rakušáci, Němci s tím problémy nemají, a v CZ je palivo úplně jiné kvality. Né všechny, ale většina.
Poslední desetiletí ta biosložka tomu vůbec nepřidala. 7% bionafty v klasické naftě je v přímém rozporu s požadavkem výrobce, že do motoru biodiesel nesmíš nalít
Je to hodně složité téma.
Některé motory to vůbec ale absolutně vůbec netrápí a jiné to pomalu zničí, i ty nejnovější.
Je fakt, že aktuálně je biosložka mnohde v další generaci, a ta už je rapidně méně agresivní, tak do budoucna jsou vyhlídky v tomto lepší-teoreticky.
Klidně poctivě napíšu, že EGR ventily jsou na tom přesně opačně.
u VW je jedna série vodou chlazených, která po desetiletí má sníženou životnost, a můžeš to měnit každých 5 let, Japonci no problem.
Tolik k tomu co jsi psal. Nevaž se na ty značky a flame o nich, má to ukázat jen to, že rozdíly jsou a budou.
EGR cca 15 úlet, vstřikovací vysokotlaká část se musí měnit i s čerpadlem, a tam to je okolo kila-dvou
Samozdřejmě podepisuješ, že jsi seznámen s tím, že do toho biodiesel nepatří
Takže s prvním tankováním ti běží čas, než to klekne zase.
Na každé pumpě máš 7% bionafty, v každém stojanu.
(Kromě vyjímky-pumpy od Čepra)
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)