Ja to osobne vnímam ako auto pre špecifickú kategóriu ľudí. Tj. auto pre ľudí, ktorý chcú čo najviac auta, ktoré bude bez problémov slúžiť za čo najmenej peňazí. Musia to byť ale ľudia, ktorým nevadí, že na aute je vyslovene šetrené, niektoré veci sú ergonomicky nie úplne v poriadku. Čo sa spoľahlivosti týka tak je to staršia overená technika renaultu, navyše sú to snáď okrem 1,5 dci 81kw a nových turieb jednoduché motory, takže verím, že spoľahlivosť je ok. Treba si vyskúšať ako sa budeš v aute cítiť, či si nájdeš polohu za volantom, nebudú ti vadiť niektoré ergonomické prešlapy a to, že tie autá nie sú šoférsky zaujímavé a častokrát so zúfalými motormi(1,2 55kw atmosféra v mcv). Ale posledné roky sa pocit z kvality výrazne zlepšil, už keď zabuchneš dvere, tak to nerobí tak hrozný plechový zvuk, stále ale dvere pôsobia podozrivo ľahko. Čo mi však je sympatické, že sú to robustnejšie autá na rumúnske a čiže aj naše cesty a podvozok poteší veľmi dobrou filtráciou nerovností, auto pôsobí vyslovene pohodlne aj keď určite nie plavne a dokonca je podvozok aj tichý. Na šantenie v zákrutách to ale nie je.
Mám v okolí staršiu 1,6 MCV (má to nehorázny kufor) a nové MCV 1,2.
Sú to autá, ktoré má zmysel si kúpiť, rozhodne tým však človek niečo obetuje.