Prostorný vůz do 60k (Rover 75?)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Navážka
Spolujezdec

Prostorný vůz do 60k (Rover 75?)

Příspěvek od Navážka »

Sháním (zhruba v pořadí priorit):
- bezpečné
- prostorné
- pohodlné
- pěkné na pohled
- použitelné ve městě

Celkem do 80-100k včetně oprav po nákupu.
Ročně najezdím tak 15k, 1/4 po městě 3/4 po dálnicích.
Pokud se spotřeba vleze do 10, je to v klidu.

Na úvod: v rodině (nejsem majitel, neřeším provoz) máme cca 8letý S-MAX, 2.0 Tdci. Tohle vozidlo mi dokonale vyhovuje po všech výše uvedených stránkách, krom té poslední. Parkovat s tím na parkovišti se výrazně omezeným prostorem je nepříjemná zkušenost. Protože se s tím bude učit jezdit přítelkyně, chci něco co se tomu blíží, ale přeci jen o něco menší. O kufr tady až tak nejde, jestli kombi nebo sedan se asi rozhodnu podle konkrétního kusu... Kdybych neměl omezený rozpočet, chtěl bych Volvo S90 nebo Dodge Charger/Magnum (pro představu mého vkusu a ideálu). Konec pohádky :-)

Úvod č. 2: Na pohled jsem se zamiloval do Roveru 75. Zatím jsem v žádném neseděl, ale jestli se najde nějaká dobře vypadající nabídka, asi do toho půjdu rozum nerozum. Ostatní varianty řeším pro případ, že se dobrá nabídka nenajde (nespěchám, ale do jara bych vůz rád měl) nebo že rozum převáží :-)

Seznam aut které mi padly do oka že by asi tak mohly vyhovovat. Jedná se vesměs o ročníky 2001-2004:
Mondeo Mk. III
- na výběr jich je mraky, což je asi dobře, ale o to hůř by se vybíral dobrý kus? Narozdíl od ostatních vozů se ale v rámci rozpočtu dá pořídit až z roku 2007, poslední modely před FL. Moje osobní negativum - sice nikoliv ošklivé, ale nudně všední auto.
Mazda 6 / Mazda Premacy
- 6ka je největší mazdí sedan, ale nejsem si jistý jestli je interiér velký dost. Premacy je celkem ošklivé auto, ale pokud y účel jinak plnilo... + vím, že Mazdy hodně korodují, takže dávat pozor na stav konkrétního kusu
Volvo V70 / S60
- že Volva jsou bezpečnější je už prý jen mýtus, platilo to i pro počátek milénia? Někde jsem četl že V70ka je menší než by člověk čekal, a to jsem chvíli zvažoval V40.
Audi A6 /Avant/Allroad
- tady asi hrozí drahý servis víc než jinde a asi bych se bál kupovat tak "luxusní" auto, ale jsou na prodej celkem levně (je to proto že se nevyplatí, nebo jiný důvod?) a četl jsem na A6ky dobré ohlasy.
VW Passat
- Passatem z roku 2002 jsem nějakou dobu jezdil a bral bych ho, ALE zdá se mi to, nebo jsou Passaty na trhu ojetin nějak nahdonoceny? Totéž platí pro Superb, který navíc nemá kombi variantu.
Peugeot 407 / 607 / Renault Laguna
- U starých francouzských aut prý ráda selhává elektronika? Navíc se mi ani moc nelíbí.

nic o nich nevím:
Opel Vectra
Subaru Legacy / Outback
Saab 9-5
budik
Pan Řidič

Re: Prostorný vůz do 60k (Rover 75?)

Příspěvek od budik »

Doporučuji ještě doplnit kritérium dostupnosti a ceny servisu. Seznam kandidátů ti to pěkně profiltruje.
Jinak za mě při uvedeném rozpočtu Mondeo Mk III benzín. Prostorné, pohodlné, použitelné ve městě. Pěkné na pohled jak pro koho, (ne)bezpečné zhruba jako většina ostatních ve výběru.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Za mě také Mondeo Mk. III s benzínovým motorem. Popravdě Mondeo není zase o tolik menší než S-Max. Jestli je parkování s S-Maxem neřešitelný problém, tak bych se místo Mondea zaměřil na Focus (v benzínu).
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

x2005 píše:Popravdě Mondeo není zase o tolik menší než S-Max. Jestli je parkování s S-Maxem neřešitelný problém, tak bych se místo Mondea zaměřil na Focus (v benzínu).
Na délku mezi S-Maxem a Mondeem MkIII sice opravdu moc rozdíl není, ale manévrovatelnost/obratnost ve městě je úplně někde jinde. S-Max má dlouhý rozvor, je širší, má malý rejd (= velký poloměr otáčení) a celkově je takový nemotorný a nepřehledný.
Navážka
Spolujezdec

Příspěvek od Navážka »

x2005 píše:Popravdě Mondeo není zase o tolik menší než S-Max. Jestli je parkování s S-Maxem neřešitelný problém, tak bych se místo Mondea zaměřil na Focus (v benzínu).
Focus je moc malý. Teda já jsem ve Focusu nikdy neseděl, ale občas jezdím jako pasažér v C-Maxu a Fusionu - soudím že Focus prostornější nebude - a přestože se to na krátké trasy dá přežít, o pohodlí se mluvit nedá a auto kde koleny narážíš do předních sedaček jakmile se řidič posuen jen o stupeň doazdu fakt nechci. A navíc mají vazdu místo kapes pitomé plastové krytky nebo ještě hůř sklopné stolky, které sice asi brání tomu aby řidič měl cizí kolena v zádech, ale o to víc ty cizí kolena trpí...

A přesně jak píše budik, problém s S-Maxem je o něco menší manévrovatelnost a hlavně pocit řidiče, kde v S-Maxu když to přeženu máš dojem že otáčíš tlustým korábem, i když ve skutečnosti jsou ty auta dost podobné. Že chci dlouhé auto, s tím se holt nedá nic dělat a na to konto mám v plánu přikoupit do auta parkovací senzor nebo rovnou kameru (počítám že tyhle vozy to ještě nemívaly ve výbavě).
Hurec
Autoškolák

Příspěvek od Hurec »

No tak nevim, ale pokud je velky problem parkovat s s-maxem tak u mondea a nedejboze jeste u kombika bude to podobne. Jinak ja daval manzelce obyc parkovaci senzory dozadu, zapojeni je zachvilu, stoji to par kacek a tim padem je zadek chranen a na boku jsou zrcatka, ktere u s-maxe nejsou male. Ktomu jsem ji naucil vsude parkovat zadkem a za par dni jiz zadny problem.

Jinak klasika za ty penize vw a schade vylitane kary predrazene.
Mazda 6 rezne pred ocima.
Volvo se da, ale je jich malo.
A6 za ty penize bude pred smrti.
Francouz? U me nee.
Rover? Tak ber, ale nejlepe at zijes u PL hranic. A jezdis na ND do Polska.

Ja bych bral focus/mondeo. Nebo mensi auta. Bud chci velke auto s pohodlim nebo mensi na lepsi parkovani. Neb tlacit se s mondeem v kombajnu do rady aut, kde neni moc mista neni moc prijemne. Znam par lidi co maji auto jak lode a parkovat neumi. Proto pak chodi pesky par stovek metru a u kaufu parkuji nakonci parkoviste. Ono to nevadi a je to zdrave se projit. =))
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Mezi Mondeem a Maxem jsou pouze kosmetické rozdíly v rozměrech, kup jí Pandu a ať nevymýšlí velké auto, když nedokáže zaparkovat.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mám 100k včetně peněz na opravy a uvažuju nad auty typu A6, potažmo allroad...to je fakt peklo! Místo toho, aby si člověk realisticky řekl, na co má a na co ne, chce si vozit prdel v A6 - co na tom, že je to auto 3x po smrti a 3x resuscitované.
Mít tyhle (ne)peníze na auto, tak přemýšlím o něčem, co bude v rozumném stavu, abych do toho tak dva roky nic nedal. Ideálně atmosféru a bez elektroniky uvnitř.
Tak to prostě je - stačí si to jenom přiznat ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jen závidíš, že by měl stejné auto jako ty za cca dvacetinu ceny... ;)
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak určitěěěě :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět