Výběr auta pro manželku

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
zdenek007
Spolujezdec

Re: Výběr auta pro manželku

Příspěvek od zdenek007 »

HR-V je právě překvapivě prostorná. 4x4 to být nemusí. Největší omezení je podle mě tou délkou. Ale s tím nic nenadělám.
Ještě jsem zapomněl na jedno kritérium. Mělo by být co nejpohodlnější.
Na naftě netrvám, dal jsem do výběru jen srovnatelné motory. Pokud bych bral benzín, tak mi zbyde navýběr asi jen to bávo a M-B.
Jinak psal jsem, že uvítám další návrhy. Tady v těch malých autech se nevyznám.
Jinak výměna filtru pevných částic v hondě na 2,2D vyjde asi na 40k....
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

Zkusil bych ještě mrknout na B180 od MB. Levnější než GLA (zkoušel sem konfigurovat,přibližně o 100k při podobné výbavě) , prostornější, při dobré volbě barvy, kol a hlavně světel vypadá na MPV velice dobře. Motor 122 koní, 1.6, naprosto dostačující.
Londoner
Řidič začátečník

Příspěvek od Londoner »

zdenek007 píše:Mazda cx-3 byla také ve výběru, ale to auto je prostě vevnitř malé. Jinak ty jízdy po městě jsou tak 15-40km, takže motor se asi zahřeje. Jinak pokud bych vybíral atmosféru, tak by fakt zbyla jen ta MAZDA, všude jinde u rvou turba i do benzinů.
No tak CX-5.....je teda o 15cm delsi, ale je to neprekonatelny problem?

Jinak proc to trvani na X1/GLA? Kvuli znacce? Co nabidnou vic oproti levnejsi konkurenci? Vzdyt jsou to rozpoctovy mrchy.
V8 5.0L - Lovely pussycat......sold

Poradnej ofroud LR D4!
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

Dle mého je to kvůli parkování atd...
Ale v době parkovacích senzorů, kamer, či dokonce automatického parkování je to myslím zbytečné ochuzení o auta lehce delší.
zdenek007
Spolujezdec

auta pro manželku

Příspěvek od zdenek007 »

MPV má teď a už asi nechce. Cena není úplně směrodatná. Kdyby bylo na mě, tak bych koupil M-B GLC kupé. Ale to je prý moc velké (ano kvůli parkování). Na X1/GLA netrvám, ještě se jí kdysi líbilo AUDI A1, ale zase z důvodu bezpečnosti bych fakt radši něco většího.
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

To Béčko není vyloženě MPV, je to tak něco mezi.
V tom případě Mazdu CX-5 a za ušetřené peníze posílat na kurzy ovládání automobilu. Ale zas musím uznat, že je rozumná,když nechce vyloženě velké auto... Když vídám ženy v GLE, GLS, X5 a podobně, občas přemýšlím, že by pro mě bylo bezpečnější jít pěšky.
_sulcik_
Pan Řidič

Příspěvek od _sulcik_ »

zdenek007 píše:U hondy nepřipadá benzin v úvahu, u BMW a M-B by to asi nevadilo, ale cena benzin a nafta vychází zhruba nastejno. Takže proto diesel
U Hondy by spíš nafta neměla připadat v úvahu. ;)
Co máš proti benzinu od Hondy?

Za mě určitě benzín nejlíp atmo, u novýho auta to platí dvojnásob, protože než po městě projedeš pořizovací cenu + nafta mívá dražší servisní prohlídky. Tak už se auto dostane na nájezd, že začíná potřebovat servis a tam je nafta zase dražší.

Za mě určitě Hondu nebo Mazdu, podle toho co bys preferoval jestli 4x4, automat (CVTčku bych moc nevěřil a konvenční automat u mazdy by měl bejt lepší).
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
zdenek007
Spolujezdec

Příspěvek od zdenek007 »

Proti benzinu od Hondy nemám nic. Naopak, Honda umí nejlepší motory, jak benzín, tak naftu. Ale ten motor, co dává do nového hr-v? To mi přijde jako blbej vtip. Takže u HR-V (stejně jako CR-V) připadá v úvahu jedině nafta - do doby, než přijde přeplňování (údajně, co nevidět:-)
Měl jsem Integru (mimochodem jedna z nejlepších předokolek ), nedávno jsem projížděl nového civica type-r a to auto jede neuvěřitelně.
Vždycky jsem byl fanda Hondy, ale podělanej downsizing a emise mě donutili přejít k jiné značce. Bohužel.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Jak už psalo několik modrých předřečníků "proč naftu na takhovýhle druh provozu"? Takže benzín a klidně bez 4x4

X1 sDrive20i
1.4 TSI ACT (DSG) ... délka 4363mm ------> tady zbyde sousta peněz
nový Tiguan 1.4TSI/2.0TSI ... délka 4486mm

Seat i VW nabízí "Area View" + aktivní parkovací asistenty, pokud je problém tady

Golf Sportsvan .... 4338mm
nový VW Touran ... 4527mm
Odpovědět