Volvo

Co se jinam nevejde.
Odpovědět
mattonecz
Letec

Re: Volvo

Příspěvek od mattonecz »

Ja moc nechapu proc se musis ke vsemu vyjadrovat. Vime ze budes jezdit do smrti svyma vrakama tak to nemusis do kazdyho vlakna psat.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

O vracích tu nebylo (záměrně) ani slovo, já spal O SVÝCH NEGATIVNÍCH dojmech z dyzajnu elektrických Volv s dodatkem, že samozřejmě nikomu svůj názor nenutím.

EDIT: Abych to dovysvětlil - zase JEN A POUZE můj subjektivní životní názor: Já bych NIKGY v životě nemohl yezdit autem, které se mi NElíbí, to rači yezdit nebudu vůbec.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jerry píše: ned 15 bře 13:52 Není už volvo čínská značka?
pavproch píše: ned 15 bře 14:36 zásadnější důvod než ten dyzajn, proč NE.
Jo, zásadnější = tu.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak zanedlouho na chvíli osedlám ES90 :D
Musím říct, že se na to docela těším...jak Volvo zvládá EL.
270kW
195kW
107kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak jsem s tím ujel nějaký ten kilometr a na začátek musím obecně říct, že pořád je největší voser EL, nabíjení. Když člověk přijede k nabíječce s pár procenty a ona nefunguje, nasere to. Ale další nebyla daleko - akorát místo 150kW, dávala lehce přes 80.
Jinak k Volvu. Musím říct, že nejvíc jsem se obával toho středového displeje s Androidem. Ale mé obavy byly tatam za pár minut. To zařízení funguje a je tedy rozhodně přehlednější, než infotainment v Audi. K tomu bych ještě chtěl říct, že je to tedy úplně všechno jinak, než u VW Group, ale lze si na to zvyknout během chvilky. Plus dávám za to, že možno zobrazit navi (Waze i nativní Google maps) na displeji před řidičem, který je sice malý, jako u většiny elektromobilů, ale zobrazuje asi vše, co chci/potřebuji.
Ke specifikaci - nejvyšší výbava Ultra, RWD 245kW.
Takhle - řekněme mi rovnou, že papírový dojezd 654 je čistá utopie. Na druhou stranu, při 100% to ukazuje 450km - a to skutečně ujede. Rovněž udávanou spotřebu 15,9 kWh/100km lze dosáhnout bez větších problémů - svítí mi tam 16 a to jsem v kombinaci dával přesun Pha - LBC místy i maximálních 180kmh.
Celkově je to auto velmi příjemné na jízdu - svou velikostí z pozice řidiče, mi to trochu připomnělo Phaeton. Uvnitř hafo místa v této výbavě to vypadá fakt hodně luxusně - ono to každý, v každém testu, také říká - kůže je kůže, dřevo je dřevo a hliník je opravdu hliník. Když to opět srovnám s Audi, tak tohle je úplně jinde.
Hodně tomu pomáhá vzduch, který filtruje každou nerovnost a na silnici to auto pluje jako na polštáři. Já tedy jezdím na podvozku SPORT, bo nemám rád houpání.
Dynamika je i s 245kW velmi dobrá. To auto plynule a hodně slušně, zrychluje od nuly, až do těch 180 - prostě elektromotor. RWD je legrace, jako u každého zadohrabu. Vypíchnu dvě technologie - adapt tempomat, který mi hodně sedí. Je takový švédsky klidný. Nehrabe do toho zbytečně, neprudí panickým brzděním, když to není potřeba. Druhou věcí jsou Matrix LED. Volvu trvalo docela dlouho, než tu technologii zavedla a vlastně přišla až do modelů EX/ES. Na potkávačky to na můj vkus málo osvětluje prostředek. Okraje jsou ok. Na AUTO dálky to pracuje rychle a zbytečně neoslňuje. Výřez auta před, je opět trochu moc. Tohle asi VW Group umí lépe, na druhou stranu, tam se mi občas stane, že mi někdo pošle dálkovky, takže ho to asi oslňuje.
Celkově to hodnotím velmi pozitivně a vlastně nevím, proč bych si měl koupit cokoliv id od VW nebo Enyaq a jeho deriváty.
To auto stojí s tímhle motorem a základní výbavou cca 1,5 mio - nějaká extras třeba +200 a to je v podstatě cena podobně vypaveného Enyaqa. Akorát, to auto je úplně jinde.
270kW
195kW
107kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ale stejně by tě štvalo furt řešit nabíjení, ať je to jakákoliv značka.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět