Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1932
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Politický koutek

Příspěvek od Lachende Bestien »

K myšlenkám o pomstě a jejich realizaci jsem opomněl zmínit, že se jedná o jeden z pilířů tzv. trestního (nejen) práva, společně s úmyslným vyvoláváním strachu, tedy vytváření "odstrašujících příkladů" - viz. nedávný soudní případ s "vybržďovačem", kterého pošlou státní zaměstnanci na x let do lidského zoo (resp. dohodí se "klient" jiným státním zaměstnancům a k dotacím přilepeným firmám ve vězeňství - pobyt "klientů" platí všichni občané čr) a po vypuštění ze zoo bude následně léta či desetiletí vydírán.

X let v zoo rovná se pomstě za to, že jeho zkratové jednání bylo hlavní příčinou vzniku srážky, při níž došlo ke smrti a 2 vážným zraněním. Prospěšné jen výše zmíněným skupinám z justice(demonstrace moci) a vězeňství(vybíjení si mindráků dozorců na vězních, udržitelný byznys s "recidivisty"), pobyt placen občany čr z daní.
Masovou medializací se dosáhne masivního zastrašovacího efektu, který by teoreticky měl být užitečný tím, že strachem před x lety v zoo bude najednou každý řidič schopen lépe pracovat s negativními emocemi.
Nepopírám této koncepci určitou validitu, nicméně určitě nelze hovořit o velké spolehlivosti - po x hodinách za volantem v konstantním stresu se prostě rychlosti a intenzitě z pravěkého plazího mozku vyslaného signálu "nepřítel" reakce "vzdálené" a vývojově mladé mozkové kůry nemůže ani přiblížit.

A nic to nemění na tom, že se jedná o zastrašování.

Kdo a proč má zájem vyvolávat v druhém strach?
Naposledy upravil(a) Lachende Bestien dne ned 17 pro 23:47, celkem upraveno 1 x.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1932
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Politický koutek

Příspěvek od Lachende Bestien »

aikoN píše:
Lachende Bestien píše:Pravidelné vyvolávání vzpomínek vlastních nebo dokonce cizích na traumatizující události dávno minulé - z mnoha psychologických výzkumů vyplynulo, že vzpomínky mají k objektivním a přesným popisům událostí velmi daleko - je z dlouhodobého hlediska velmi neužitečné až škodlivé.
Já si naopak myslím, že tohle opakování je velice důležité. Ono se nadarmo neříká, že civilizace, která zapomene na své chyby, je odsouzena si je zopakovat...
Děkuji za upozornění na nedotaženost této myšlenky.

Máte pravdu - rozhodně má smysl hovořit o historických událostech.

Ovšem jak jsou většině z nás vkládány do paměti ve státním školství více či méně sofistikovaně "upraveny" podle aktuální (trvající s malými změnami třeba desítky let) propagandistické linie, vypadá to podle množství času, stráveného studiem válek a zabíjení, jakoby lidskou historii skoro ani netvořilo nic jiného - což tak samozřejmě není, protože už bychom dávno byli všichni mrtví.
Souvisí to právě s tím, že různá emoční traumata především z formativního období dětství vnímáme s takovou intenzitou, že nás to pudí vzpomínky na tato období pravidelně vyvolávat, tyto vzpomínky se pevně zakódují do mozkové tkáně - v podstatě si takto "vytrénujete" určité části mozku.
A poměrně radikální změny "dospělého" mozku(mozek se vyvíjí i v dospělosti, k adaptabilitě ve své vývojové fázi to má však daleko) jako energeticky nejnáročnějšího orgánu v lidském těle, jsou extrémně namáhavé a bolestivé.
Lze si to představit jako dlouhodobý "chirurgický" zásah, kterým odstraňujete část mozkové tkáně, respektive rekonfigurujete si propojení mezi neurony, nežádoucí odstraňujete a naopak vytváříte nové. A aby toho nebylo málo, ve válkách se chlastá první liga (češi to dokážou i v míru, aspoň v něčem "vynikáme" :ymhug: ) a alkohol v těle pozastavuje neurogenezi.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
jerry
Letec
Příspěvky: 3321
Registrován: čtv 17 bře 17:15

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

LB, musím ti pogratulovat, mě už jsi utahal, a to jsem se snažil. Howgh :D
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Pavelpu27
Řidič začátečník
Příspěvky: 113
Registrován: pon 14 lis 19:49

Re: Politický koutek

Příspěvek od Pavelpu27 »

Idiot a grafoman = smrtící kombinace.
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1932
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Politický koutek

Příspěvek od Lachende Bestien »

Děkuji za reakce "od srdce" - postupně se snažím zbavovat nerealistických očekávání, a zároveň trénovat schopnost vidět v každém člověku potenciál osvíceného mistra. Někdy se daří lépe, někdy hůře.

A doporučuju lidem s nejsuverénněji projevovaným antikomunismem, tj. mylným přesvědčením na přítomnost věčného zla zcela ovládající každý aspekt života člověka vlastnícího rudou knížku, aby své vražedné myšlenky vyjadřovali poněkud sofistikovaněji či skrytěji, neboť např. formulace nabádajících k fyzické eliminaci lidí s "nepohodlnými" názory či přesvědčeními se prakticky nijak neliší od "tvrdé linie" válečnými traumaty kovaných soudruhů přelomu let 40. a 50. dopouštějících se justičních vražd.

Já jsem jako malé dítě navštěvoval organizované volnočasové aktivity jako "jiskra" a dokonce jsem se dopustil hříchu nejvyššího absolvováním celého jednoho "pionýrského" tábora. Prostě nenapravitelný hříšník a esence všeho zla ve vesmíru.

Pověste ho vejš, ať se houpá, ne?
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Politický koutek

Příspěvek od Honza42 »

Jo, to zní jako když se hájí obžalovaný:
"No tu rodinu jsem přepadl, muže podřízl, ženu znásilnil a pak jsem barák i s dětmi zapálil a odešel. Ale vy mne teď chcete pověsit, takže jste úplně stejní. Používáte úplně stejné metody a násilí Vám není cizí".

Prostě jen záleží k hájení jakých hodnot se to násilí používá. To je asi tak celé. A my tady, co ti oponujeme, řadíme nacismus a komunismus na roveň tomu zvrhlíkovi o odstavec výše.
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1932
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Politický koutek

Příspěvek od Lachende Bestien »

Kolik lidí bylo v čssr členy komunistické strany (několik milionů) a kolik spáchalo vámi zmiňované akty brutálního násilí - vraždy, znásilnění a žhářství s upálením dětí?

To opravdu myslíte vážně, nebo jde jen o (jak jsem dříve navrhoval) propracovanější metody k efektivnímu urážení inteligence své i jiného účastníka diskuze s odlišným názorem tím, že IDEOLOGIE srovnáváte s vražedným afektem jedince se závažnými poruchami osobnosti?

Ovšem "váš" hypotetický obžalovaný s rysy asociální agresivní až tzv. psychopatické osobnosti (většina tzv. psychopatů je buď opakovanými/stálými "klienty" vězeňského businessu nebo na vysokých politických postech nebo jako CEO apod. v korporacích) jedná buď z menší či větší části v afektu, nebo jde o opravdu závažný případ s takřka zcela absentujícím emočním vnímáním - takový člověk je opravdu schopen vraždit a necítit u toho nic. Ovšem tito tzv. psychopaté bývají těmi nejlepšími lháři a manipulátory, takže takový člověk by se nikdy nepřiznal, snad jen dokud by nebyl přesvědčen o tom, že jsou jeho manipulace neudržitelné. O to více tento extrémní příklad neodpovídá realitě.

Justiční vrazi jednají rozhodně promyšleněji a zbaběleji (schovávajíc své brutální násilí za listy papíru popsané aktuální verzí chybujícími lidmi formulovaných, proměnlivých zákonů), než "váš" hypotetický obžalovaný, takže máte pravdu v tom, že jejich vzorce chování nejsou stejné či zcela srovnatelné.

Justice a vězeňství je v podstatě obchod se strachem a násilím, postavený na lživém povyšování jedněch do pozic (polo)bohů schopných objektivně soudit jednání druhých a ponižování druhých do pozice (polo)zvířat zavíraných do zoo, kde si na nich dozorci můžou beztrestně vybíjet své frustrace.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Pavelpu27
Řidič začátečník
Příspěvky: 113
Registrován: pon 14 lis 19:49

Re: Politický koutek

Příspěvek od Pavelpu27 »

Nevím, jestli se do téhle debaty pouštět, ale nedá mi to. Komunismus, stejně jako německý nacionální socalismus a další jsou režimy, které mají jako hlavní součást ideologie potlačení, perzekuci, nebo rovnou eliminaci určitých skupin obyvatel a neštítily se k tomuto cíli použít naprosto nelidské metody. Proto jsou pro mě nepřijatelné a všechny. Mimochodem, stejně jako drtivá většina církví (které ale přece jen prošly nějakým stupněm pokání a lítosti nad spáchaným zlem, což je ale neočišťuje). Jsem ochoten pochopit, že během trvání těchto režimů neměli mnozí o jejich celé zrůdnosti tušení a jsem ochoten přijmout, že určitá člást tehdejších členů se snažili být slušnými lidmi. Na druhou stranu, všichni tito členové věděli o fungování občanských výborů, lidových milicí, věděli o tom, že děti byly trestány za kádrový profil svých rodičů, apod. Proto je to pro mě stále obrovský cejch i na lidské úrovni.

Ale v první řadě - ty ideologie jsou z principu zlé a nepřijatelné především pro to, že se snažily eliminovat (čti vyhnat, potlačit, vyvraždit) určité skupiny populace jen proto, že napadaly do jejich představy společnosti.
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26981
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od řidičBOB »

Lachende Bestien píše: Já jsem jako malé dítě navštěvoval organizované volnočasové aktivity jako "jiskra" a dokonce jsem se dopustil hříchu nejvyššího absolvováním celého jednoho "pionýrského" tábora. Prostě nenapravitelný hříšník a esence všeho zla ve vesmíru.
Evidentně to na tobě zanechalo stopy.
...a tipnul bych si, že to nebyly jediné organizace tehdejší ČSSR, ve kterých jsi působil ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec
Příspěvky: 3321
Registrován: čtv 17 bře 17:15

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

Svini Ondráčka zvolili. Je mi z toho zle :(
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět