Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Když se chcete ponořit do nitra...
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3959
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od HondaMan »

To se čte lépe než pohadka na dobrou noc... gratulace.
2.9T RWD
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od jirka87 »

Tak super !!!!

A to bylo furt keců, jak se to roztažením kurví a je to ta nejposlednější možnost...A hovňo. Kdyby se to udělalo hned, měl jsi týden volno :-D

Tak moc gratuluju a někdy hoď i foto. Táta byl na w123 zatíženej, měli jsme jich postupem času asi 5 + pak koupil ještě w114 ve 200D, ale to byla zoufalost :-D Ale dodnes mi ta typická vůně interiéru Meercedesů hlodá někde vzadu v hlavě a nutí mě přemýšlet o w124 v kombíku...A ty malé detaily w123..Ty kruhové ventilační otvory, nebo třeba ta klička na šíbru...To je prostě dětství :-)

P.S : Ne, táta nebyl ani člen KSČ, natož vekslák, akorát jsem dřív rozenej (87) a on začal v 90.vozit auta ze Švajcu a vydrželo mu to skoro 20let.
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od mmira »

Heh, ročník 87, prý drive narozený,
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od jirka87 »

Toš...Zkrátka mi není 18 :-) Nemyslel jsem to tak, že špacíruju o holi.

Navíc většina lidí mého věku se vidí v novém Bavoráku, nebo Tesle. Na to já z vysoká kálím a za poslední dobrá auta považuju pro příklad třeba 5 a 7ku BMW e39 + e38, Mercedes w124, Volva do roku 2005. Z těch lehčích pak třeba Civic 5G, CRX..

Zkrátka..dobrá auta již byla vyrobena.
petrostadal
Adept autoškoly
Příspěvky: 13
Registrován: úte 21 lis 20:55

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od petrostadal »

Tak týden volno... Ale to já se zase rád pohrabu v autě :D Na jaře dostavím dílnu a pak začnu zásadní rekonstrukci vozidla. No a pak bude muset jít na zelený značky, páč byl vyřazen v polopřevodu. Ale už se na práci na něm těším. Jinak co se týče ročníků aut, naprosto Jirko souhlasím. Já jsem 83´ročník, takže mě žádný nový káry na kterejch si nic ani neudělám vůbec neberou. Já si dovezl minulý pátek SAAB 900NG 2.0i. A už se těším, že na něm můžu sem tam něco opravit a dovádět auto k dokonalosti :))
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od jirka87 »

Nejde ani o to, že si nic neudělám.

Jde o to, že ty auta jsou OŠIZENÉ až na kost. Plasty hnus, všechno to vrže. Převodovky se záměrně dimenzují na cca počet kilometrů. Hnujdaj to třeba dělá na cca 250 000Km. A to prostě vím a tečka.

Jak se zrychluje doba, zlepšuje ekonomika a žije se více spotřebně, zkrátila se doba vývoje auta na nesmysl a jde to znát na každém detailu bežného auta.

Já dodnes obdivuju komunikativnost řízení aut z 90let..tu mechaničnost..Jasně bylo to hlučnější, méně bezpečné, víc to žralo (ikdyž taky ne vždy...AX 1.4D nebo 205 1.1i..) ale bylo to postavené fakt kvalitně, s rozumem a opravdu pro toho, kdo si to kupoval. Že se člověk za 3 roky nemlátil do hlavy co za plečku to má a to kolikrát ani u Renaulta...Takový Safrane byl až na tu elektriku kočár jak hovado a R19 nebyl pro obyčejného člověka vůbec zlé auto.

A můj idol zůstane navždy w124 a Opel Omega Caravan 2.4i nebo 2.0i...2.0i 85kw, když jí praskl rozvoďák, tak jenom zakvíkala, naladilo se to na rysky, koupil nový řemen a jelo se dál. Nemohlo se to potkat. Tomu říkám vstřícné řešení.
Uživatelský avatar
driver
Letec
Příspěvky: 1744
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: Mercedes W123 po 5 letech nejde nastartovat - nápady?

Příspěvek od driver »

Tak není pravda, že nic nevydrží. Sprintery lítají mega, éčka taky a kdejaká fabie koneckonců taky. Akorát musíš vědět kombinaci správného motoru, převodovky, řidiče a hlavně servisu. Potom není problém. Je najivní si myslet, že dříve se ta W124ka nevyráběla ekonomicky! Viz nejdřív bez pravého špíglu! Pak menší pravé zrcátko! A motory totéž. Některé držáky ale jiné šrot. ;)
Ale chápu Tě. Kdysi byly v R19 takové mikroplyše, nebo i v Golfu4, tak prošívaná tvarovaná sedadla, že to dneska nemají 5Er za 75000euro! Až v ejvyšších výbavách jsou slušné sedačky, ale mnohdy už se do dveří dává koženka, nebo sedačky mají kombinaci koženky a kůže, a to jsou nejdražší vozy. Renault kůži snad vůbec nemá, vše je koženka. Zejména volanty, to není ani koženka, to je vyložené plastová fólie :D
Mimochodem, už v sedmdesátých letech řešil Mercedes klesající poptávku, vyvíjel proto levnější řešení a vyvíjel dokonce menší auta, vyvrchlilo to v roce 82 uvedením Baby Benzu třídy C slavná 190ka... No a pak že se dřív nešetřilo. Později přišly další tři menší řady. B, A, a dokonce vyvinuli i Smart, který se z obav o pověst prodává pod značkou Smart, byť je to společný projekt Mercedesu a jeho partnera a výhodnější z hlediska produktu, je zavedená značka Mercedes než tehdy neznámá. Holt Mercedes se chtěl distancovat od Low Cost produktu, který logicky bude poruchový a mít nižší životnost, aby to neničilo akcie Mercedesu ;) Oni jsou chytřejší než vypadají... Nadnárodní koncerny mají 10let dopředuvyvinutou detainí strategii, než ji učiní. Někteří ale dodnes věří, že "do krize" se Mercedesy dělaly tak, aby se nikdy nepokazily. :D Přitom krize jsou neustále každých pár let, ještě i před vznikem automobilek...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Odpovědět