Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
oldlamehand
Spolujezdec
Příspěvky: 4
Registrován: úte 02 kvě 07:19

Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od oldlamehand »

Zdravím,
sháním universální rodinné vozítko a zatím nemám jasno téměř v žádných parametrech, tedy ani palivu, typu motoru atd. Počítám s ročním nájezdem do 15k km, obvykle spíše méně a mělo by prostě zvládnout běžný rodinný porovoz, cestování převážně na vzdálenosti do 30 km, ale cca jednou za 2 týdny cesta přes 300 km, převážení krámů jako kočárek atd., jednou za čas dovolená v zahraničí, vyjímečně zahraniční služebka vlastním vozem (cca do 1500 km).
Moje priority:
1)Dostatek prostoru pro zavazadla
2)Spolelivost - rád bych auto, u kterého je co nejmenší šance na poruchu, kvůli které zůstane viset na místě. Menší závady jejichž rešení pár stovek kilometrů počká nejsou takový problém. Předopkládám, že toto asi splní spíš nějaké konstručně jednodušší auto bez velkého množství moderních technických vychytávek.
3)Ne příliš drahá údržba s přibývajícím věkem vozidla. Mělo by nám pár let vydržet bez nutnosti narvat stovky tisíc Kč do servisu. Upřednostním spíš něco, kde projezdím o 30 Kč paliva na 100 km víc, proti vozidlu s velkým rizikem selhání součástek, které stojí desítky tisíc Kč. Ale samozřejmě počítám s tím, že některé součástky je nutné jednou za x desítek tisíc km vyměnit u každého auta a že olej se leje také do každého auta. :-)
4) Bezpečnost. Nemusí to být zrovna vítěz crash testů, ale nemělo by jít o propadák ve své kategorii.
5)Nemusel by to být zrovna model, který se v ČR nejvíc krade.

Co se týká jízdních vlastností, asi nemám žádné příliš velké požadavky. Já i manželka jezdíme spíš klidně, nepouštíme se do žádných průdkých manevrů, kličkování mezi pruhy, sportovní jízdy atd.
Nejspíš bych kupoval něco cca 3 až 4 roky jetého, ale ty 4 roky nemusí být žádné dogma, pokud doporučíte nějaký model, který se vyznačuje velkou spolehlivostí i u starších aut s vyšším nájezdem.
mxtli
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 10 črc 20:07

Re: Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od mxtli »

V únoru 2015 jsem si koupil Roomster 1.2i benzin z roku 2009. A jsem s ním spokojen. Kup si něco extra zachovalého a budeš jezdit furt. Servis je třeba, používám 5W40 (lepší než je třeba) cca po 15 k km. Není to auto pro předjíždění ostatních. Když jedu po dálnici nemusím ten zvuk, ale dálnice není mé hobby. :o3 Je super.
Hurec
Autoškolák
Příspěvky: 31
Registrován: úte 25 říj 15:45

Re: Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od Hurec »

Vsehno co pises plni jakykoliv benzinak , od focuse , mondea , galaxy , s-max. Proste vyber si mpv nebo kombi. Cenu svoji znas.
tulakfelix
Spolujezdec
Příspěvky: 6
Registrován: pát 21 dub 18:20

Re: Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od tulakfelix »

Moc obecný dotaz.

Z kombíků, co se nekradou a mají dobré benzínové motory:
Toyota Avensis. Honda accord. Mazda 6 (u té nechat hned po koupi ošetřit podvozek a dutiny u někoho, kdo to udělá co nejlépe).
Accord je asi největší, takže by mohl být i sedan.

Všechny jmenované mají ale dobré podvozky i relativně točivější motory oproti srovnatelné konkurenci. Pokud Vám na tomto nesejde, skončíte třeba i u fiata nebo opelu.
Německo + Francie bych bral jako, že se krade. Samozřejmě nejvíc se krade škoda a VW.
tomyx
Autoškolák
Příspěvky: 29
Registrován: pon 08 srp 11:31

Re: Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od tomyx »

Stejně jako rádce nade mou bych radil Honda Accord se vzhledem "kombirakev" s robustním dvoulitrem, případně s 2,4 benzínem nebo pak Avensise buď 2007-2009 dvoulitrem nebo novější hranatou 2009 - dál, ale tu zase s 1,8 108kw (jede skoro stejně jako dvoulitr, ale žere o dost méně). Mazdy 6 mají obecně problém s korozí, takže lemy, prahy, hrany dveří....to jsou pak u aut z let 2007-2010 nepříjemná překvapení, které jsou bohužel běžné. S Accordem i Avensisem jsem měl tu čest a Accord trochu tvrdší a do sportovna (i točivý motor). Avensis (T25 do r. 2009) má komfortnější naladění podvozku s motorem co má sílu níže než Acc (není nutné tak točit i když neprotestuje). Dvoulitrové benzíny Accord combi a Avensis combi z let cca 2007 jsou na tom dynamicky velmi podobně.
Uživatelský avatar
x2005
Letec
Příspěvky: 1253
Registrován: úte 01 bře 11:08

Re: Universální rodinné combi nebo MPV kolem 200 tisíc Kč

Příspěvek od x2005 »

Pokud se ti podaří najít Honda Accord kombi 2.4i, tak hurá do něj. Ale bude to asi dost vzácnost.
Odpovědět