zapojení autorádia pioneer

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.

zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod samurraj » úte 13 pro 20:03

Ahoj. Mám škodu Octavii, r.v 2001 ve které jsem měl autorádio přímo z výroby. Jelikož mělo pouze rádio a vstup na kazety tak jsem si nyní koupil nové autorádio Pioneer DEH-P4100SD. Vše jsem podle sebe zapojil a rádio hraje. Vše funguje až na jednu věc. Jakmile vytáhnu klíček ze zapalování, tak se nastavení autorádia vrátí na defaultní nastavení a já pak vše (zvuky, stanice atd.) mohu nastavovat znovu. Ale nechápu, kde je problém, páč oba kabely, které byly připojeny u starého rádia jsem zapojil...nevíte někdo co s tím?? Díky
samurraj
Spolujezdec
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 13 pro 19:57

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod bloody cardinal » úte 13 pro 20:21

červený kabel do rádia vede +12V přes zapalování, žlutý vede +12V memory, tj. stále. Soustřeď se na ně.

Zapojení červený-červený a žlutý-žlutý ti vypne rádio při vypnutí zapalování, zapojení všeho na žlutý ti umožní mít rádio zapnuté i bez klíčku (zní fajn, ale je otravné muset při každém vystupování vypínat rádio extra) a zapojení červený-žlutý a žlutý-červený dělá to, co popisuješ, protože s vytáhnutím klíčku se přeruší +12V do memory kabelu rádia = memory reset. Pokud to bude jinak, budeš muset laborovat, ale dělají to tyhle dva kabely. Vzhledem k tomu, že škodovky mají standard rádia Blaupunkty, které mají přímo v sobě ISO konektory, neměl by být problém rozpoznat kabely. Každopádně změnu tohoto zapojení bych řešil až v redukci ISO - Pioneer, ne před ISO.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Uživatelský avatar
bloody cardinal
Mistr volantu
 
Příspěvky: 624
Registrován: ned 30 říj 14:33

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod samurraj » úte 13 pro 21:28

Tak moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Hned zítra to zkusím. Jsem v tomhle směru úplný laik :-) Ještě jednou děkuji za radu a mějte se hezky. Vašek
samurraj
Spolujezdec
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 13 pro 19:57

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod bloody cardinal » úte 13 pro 23:14

není zač. Kdyby byl ještě nějaký problém, rád poradím.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Uživatelský avatar
bloody cardinal
Mistr volantu
 
Příspěvky: 624
Registrován: ned 30 říj 14:33

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod PeTr7650 » stř 14 pro 06:56

skodovky ty dva dratky mely otoceny a na redukcich pioneeru jsou pro tyto pripady zluty a cerveny napajeci draty preruseny konektory, aby to slo prepojit. Soustredil bych se na ty draty v plastu => Obrázek
modrej je na antenu, tebe zajima cervena a zluta
Uživatelský avatar
PeTr7650
Pan Řidič
 
Příspěvky: 419
Registrován: čtv 17 úno 22:27

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod Elafis » sob 13 črc 14:46

Něco podobného jsem řešil u peugeota :-D A pak jsem zjistil, že některá rádia mají červený a žlutý kabel přehozeny
Elafis
Adept autoškoly
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř 01 kvě 19:00

problem

Příspěvekod Peto380 » úte 30 črc 19:42

Cawte chcem sa spyta prepojil som tie kable červeny na žlty a žlty na červeny len som urobil chybu ze sa mi tieto spojene kable spojili a mi to vyplo radio a uz sa neda zapnut neviete mi poradit v čom bude chyba či to bude len nejaka poistka alebo som odpalil radio? mam škodu fabiu...
Peto380
Dítě v autě
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 30 črc 19:35

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod PeTr7650 » úte 30 črc 21:41

pojistka na stopro
Uživatelský avatar
PeTr7650
Pan Řidič
 
Příspěvky: 419
Registrován: čtv 17 úno 22:27

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod Rudanek82 » čtv 13 říj 16:53

Ahoj, bude to fungovat to přehození drátu i u Renault Megane II ?

"Stanice mi zůstávají uložený, ale po každé když zapnu rádio mi píše se-tup a radio se zapne na nenaladěné stanici"

Radio- Pioneer MVH-180UI
Rudanek82
Dítě v autě
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 13 říj 16:47

Re: zapojení autorádia pioneer

Příspěvekod adam78987 » pon 30 dub 09:07

Ahoj,

měl jsem stejný problém.
žlutý vede-memory, červený kabel-zapalování
+ tady navod jak na to http://www.tonystore.cz/jak-zapojit-autoradio-krok-za-krokem
když nepujde, zkus odborniky.
adam78987
Dítě v autě
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 30 dub 09:05


Zpět na Škoda a další česká auta

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků