WAZE

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Re: WAZE

Příspěvekod francis » sob 26 srp 09:44

Proc policejni hlidky/zacpy aj. zmizi, az kdyz k nim dojedu? V souhrnu trasy vidim, ze je nekde zdrzeni/hlidka a asi 500m pred tim zmizi z mapy i z prehledu trasy nebo jak se ten souhrn jmenuje
Mirek
francis
Mistr volantu
 
Příspěvky: 515
Registrován: sob 26 bře 01:07

Re: WAZE

Příspěvekod Snowman000 » sob 26 srp 11:14

Jo potvrdzujem...waze na iPhone sa chytil kusok za SVK-HU hranicami...a ten rozdiel stary vs. novy prisudzujem tomu ze novy sleduje aj rychlost v danom useku, to ten stary na BB v sebe nema, za to ale moze stale nahlasovat zalezitosti v protismere...

Samotne navigovanie zmakol bez chyby, ale asi mu hodne pomohlo, ze nikde nebolo nikoho! Tak prazdnu cestu som snad este nezazil :)
"If in doubt, flat out" - Colin McRae 1968-2007

"Co si sami neodřídíte, to nemáte, na všechno ostatní je tady Playstation." - Pavel Janda
Uživatelský avatar
Snowman000
Letec
 
Příspěvky: 3604
Registrován: čtv 17 bře 09:36
Bydliště: Bratislava

Re: WAZE

Příspěvekod GeneHawkins » sob 26 srp 12:02

Myslím, že rychlost v daném úseku Waze sledoval odjakživa.
On těch rychlostí pro daný úsek sleduje několik. Jednak standardní, dále pak pro určitou denní dobu, a pak aktuální podle posledních vozidel. Ta má přednost, není li, nastupují pak ty starší.
Dále se rychlost pro daný segment může lišit i podle dalšího směru jízdy (odbočovací pruh má jinou průměrku!.
Uživatelský avatar
GeneHawkins
Letec
 
Příspěvky: 1282
Registrován: čtv 09 srp 22:26

Re: WAZE

Příspěvekod driver » úte 02 led 12:59

Jezdím s Android Auto kde běží Waze ale za mě to je absolutní bomba, display 6.3" na mobilu je v reálu pocitově asi třetinový než třeba má Superb3 9.2" a vypadá to úplně jinak člověk nemusí tak ostřit zrak, je to lepší na sledování.
Tedy v rámci samotného Waze, ten pak své mouchy má, ale co je lepšího, že.
Mrzí mě že nefunguje ale AID ani HUD zobrazování ale to bych chtěl asi moc.
Připojení mám kabelem v loketce, mobil ani kabel nevidím takže nemusím mít natažený hnusný kabel jak mají ty malé navi, třeba Fabia3 přes půl palubovky a jelikož má auto i telefon přes infotaiment, tak mobilem manipulovat vůbec nepotřebuji a je pořád full nabitý a šetří se mi amoled display mobilu...
Android auto lze ovládat hlasově tlačítkem z volantu, je na to trik, / dlouhý stisk/ ale je to v angličtině, česky sice něco funguje, ale né vše.
Waze běží i na pozadí, když lezu do jiných funkcí a umím zadávat hlášení o koloně, nehodě atd, vše funguje jak má i radary atd.
Musím říct, že to je 100x stabilnější, než dříve přes Mirror link. Nevím čím to je, ale v Německu Waze moc nikdo nepoužívá a nebo jsou pasivní. V CZ jsou uživatelé násobně aktivnější. Stává se mi s Waze, že jedu po A6 a stojím v koloně, kde jsou stovky- možná tisíce aut stojí ve více pruzích, a Waze o ní neví. Asi je to čerstvě, ale třeba už 10-20minut a jsem první, kdo to hlásí... Ale netvrdím, že to je nepoužitelné, běžně mě to tahá z dálnice dolů a pak vidím co jsem objel za kolonu, desítky km dlouhou... V CZ občas někdo policii nahlásí, v DE nikdy nikdo...
Němci používají jiné, třeba Radarbot na telefonu, ale to zase nejede v AndroidAuto, možná jedině přes Mirror Link, to jsem neskoušel, ha, tak to zkusím! :D
Štve mě, že origo navi umí schovávat sponí lištu pokud nemám pracky u displaye a Androi Auto ne :(
Přílohy
SmartSelectImage_2018-01-04-09-37-31.jpg
Naposledy upravil driver dne čtv 04 led 13:10, celkově upraveno 1
Cyklisto, sesedni z kola !
Uživatelský avatar
driver
Mistr volantu
 
Příspěvky: 990
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: WAZE

Příspěvekod EL_XEL » úte 02 led 19:40

Němci mají docela dobře fungující RDS-TMC a tak tam není taková potřeba Waze používat (plus obecně větší penetrace vestavěnými navigacemi). Dalším problémem je, že Waze "správcovská" komunita není tak aktivní jako tady v ČR, tady má Waze asi nejlepší informace o uzavírkách, v Německu mě Waze klidně posílal do zavřených silnic.

Co se kolon týká, tak pokud je mi známo, to, že nahlásíš kolonu ještě nezpomalí danou silnici, to se vždy odvozuje od reálné rychlosti aut, které tam projely. Primárně se berou data od aktivních Wazerů, ale když nejsou k dispozici, tak se AFAIK vezmou data z Google Map (ale nejsem si tím jistý).

A samozřejmě je tam nějaká prodleva, kolona se vytvoří rychle a může chvíli trvat, než to probublá.
Uživatelský avatar
EL_XEL
Letec
 
Příspěvky: 1090
Registrován: úte 26 črc 12:19

Re: WAZE

Příspěvekod driver » pát 05 led 11:29

Když dám JAKO PRVNÍ hlášení kolony, tak se v mém okolí rozsvítí červená silnice s tím symbolem kolony, to by mělo zpomalit.
Ale musel bych si to ověřit ještě na druhém mobilu s jiným účtem, co to provádí, to mě napadlo až teď tak netuším.
Zřejmě to zohlední i další skutečnosti jako tvou spolehlivost, nebo tvou hodnost, nebo okolní provoz.

Kolonu kolikrát hlásím jen proto, že se mě to dotazuje, pozorujeme zpomalení, pozorujete kolonu?
Dáš ano, stojící a už úsek svítí červeně...
Cyklisto, sesedni z kola !
Uživatelský avatar
driver
Mistr volantu
 
Příspěvky: 990
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: WAZE

Příspěvekod EL_XEL » pát 05 led 14:05

Rozlišujme, zda se tě to zeptá nebo zda to aktivně nahlásíš. To tom zobrazování kolon po tvém nahlášení může být čistě tím, že v tu chvíli mobil zakomunikoval se serverem a dostal i aktuálnější informaci o průjezdu danou silnicí. Informaci o tom, že samotné nahlášení kolony ještě neznamená zpomalení silnice mám přímo od GinBooka.
Uživatelský avatar
EL_XEL
Letec
 
Příspěvky: 1090
Registrován: úte 26 črc 12:19

Re: WAZE

Příspěvekod driver » pon 08 led 09:22

Jestliže samotné nahlášení kolony ještě neznamená zpomalení silnice, pak je zřejmě třeba, aby to hlásilo více uživatelů nebo aby se bohybovali pomalu/ stáli ve větších počtech.
Potom přestávám kolony hlásit, když to nikomu nepomůže.
Přílohy
20171222_122255.jpg
Cyklisto, sesedni z kola !
Uživatelský avatar
driver
Mistr volantu
 
Příspěvky: 990
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: WAZE

Příspěvekod GeneHawkins » pon 08 led 20:20

Je to taková hra.
Uživatelský avatar
GeneHawkins
Letec
 
Příspěvky: 1282
Registrován: čtv 09 srp 22:26

Re: WAZE

Příspěvekod driver » úte 09 led 13:53

Už není... Proto to Ti němci nehlásí, když zjistili, že to nemá efekt. Výsledek reálně ale v DE je, že to tam funguje ještě hůř než u nás.

-Mohu se dotázat ještě, proč WAZE běžící na AndroidAuto blokuje současně se zobrazující VW mapu na AOD?
Je to nastavení AndroidAuto nebo samotné Waze?
Napadlo mě teď, že to zjistím, když zkusím Google Mapy v AndroidAuto+ AOD mapy VW
ale zajímavé je, že třeba Youtube v AndroidAuto mapy VW na AOD neblokuje...

-Nešel by přidat plugin jako je Spotify, tak aby hrálo Youtube zvuk současně s navigačním hlášením WAZE? ;)
Nebo rovnou multitasking oboje současně 50:50 Youtube v jednom okně a v druhém Waze? \:D/
Cyklisto, sesedni z kola !
Uživatelský avatar
driver
Mistr volantu
 
Příspěvky: 990
Registrován: čtv 24 zář 14:50

PředchozíDalší

Zpět na Ze života za volantem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků