Rodinné auto do 150 000 Kč (6 000 €)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
pomasko
Dítě v autě

Rodinné auto do 150 000 Kč (6 000 €)

Příspěvek od pomasko »

Ahojte,

rád by som sa poradil so skúsenejšími vodičmi. V blízkej budúcnosti zrejme pôjde z domu Peugeot 2008 1.2 Vti, ktorý by sme chceli nahradiť niečím praktickejším, priestrannejším a tiež spoľahlivejším.

Zvyčajná plná obsadenosť auta bude v zložení: dvaja dospelí, jedno mimčo v autosedačke a tri menšie/stredne veľké psy + rôzne harampádie patriace všetkým zúčastneným.

Hrubý odhad ročného nájazdu je asi 25 000 km, jazdiť sa budú rôzne vzdialenosti - jazdy po Prahe a blízkom okolí, sem-tam nejaký výlet, asi 2x mesačne cesta Praha-Děčín (tam a späť cca. 240 km) a asi 1x mesačne cesta Praha-Žilina (tam a späť cca. 850 km).

Nakoľko sme mladá rodina a je tu predpoklad, že budeme potrebovať aj druhé auto, sme bohužiaľ limitovaní rozpočtom, ktorý je asi 6 000€ (150 000 Kč). Tento limit by sme neradi prekročili a skôr by bolo fajn, keby niečo ostalo na prípadný servis.

Ďalšie nároky na auto asi nemôžu byť veľké - nejaká rozumná bezpečnosť, klíma, parkovacie senzory, príp. tempomat. Uprednostním dobrý technický stav a spoľahlivosť pred vyššími prvkami výbavy, aj keď mi je jasné, že bazár za takéto peniaze je vždy lotéria.

Po krátkom štúdiu mám niekoľko uchádzačov, najmä z triedy MPV, bez jasného favorita, kde si samozrejme nechám aj ďalej poradiť:

Citroen Berlingo/Peugeot Partner - 1.6 Hdi, vo verzii 68 kW, príp. 82, 84, 88 kW, paket XTR by bol pekný bonus
Renault Grand Scenic 3 - 1.6 dCi 96 kw alebo 1.4 TCe 96 kW
Opel Zafira B - 1.7 CDTi?
Opel Zafira C - staršie 2.0 CDTi?
VW Sharan - je možné ho kúpiť neolietaný a nestočený?

Za každý tip, názor, pripomienku či prípadnú ponuku budem rád.
Odpovědět